Pris

ej klart, ca 7 500 kr

Destination

Skagen Danmark

Reslängd

4 dagar

Resdagar

7-10 maj 2023
Stockholm 07:00
Åter ca kl 24:00

Skagen 4 dagar

-platsen där Skagerrak och Kattegat möts

Den idylliska semesterorten Skagen, känd för sitt magiska ljus och mysiga stämning, har fler soltimmar än andra platser i Danmark och sandstränderna tycks oändliga. I samarbete med CK:s resor gör vi den unika kombination av att bo i Skagen, privatvisning av Skagens Museum och Anna Anchers hus tillsammans med upplevelser på egen hand.

Kontakta oss för bokning. Vi byter bokningssystem.

Vårt hotell ligger i hjärtat av Skagen. Vår lokalguide tar oss till Grenen på Danmarks och Jyllands nordligaste udde. Här möts haven Skagerrak och Kattegat. Efter en stadsrundtur kör vi till ”Den Tilsandede kirke” i Skagens närhet. Tillbaka i Skagen har vi en stund för lunch och egen tid innan vi besöker Oddecentret ute på Grenen där vi får uppleva allt om hav, natur och sandflykt. Vid Kandesstederna besöker vi Råbjergs Mile som i folkmun även kallas ”Öknen”. Från hotellet tar vi en kort promenad till Skagens Kyrkogård där de mest berömda Skagenmålarna begravda.
Vi får en unik privat visning på Skagens museum och Anchers Hus, de två största museerna i Skagen. Vi gör ett besök i fd Svenska Sjömanskyrkan och efter lunch har vi en eftermiddag för egna upptäkter Vi avslutar dagen med restaurang De To Have så långt ut på Grenen som man kan köra med buss. Här bjuds vi på underhållning av medlemmar från Drachmannsälllskapet och en Skagen-inspirerad middag med Skagenspätta som huvudrätt.

Dag 1

Stockholm-Göteborg-Skagen

Första dagen är resdag som avslutas med middag på hotellet

Dag 2

Denna dag ägnar vi åt Skagen och Grenen där haven möts i ett spektakulärt skådespel. Under ledning av vår lokalguide får vi uppleva området. Vi får veta det mesta om sandflykt, hav och naturen.

Dag 3

Denna dag ägnar vi en stund åt Skagenmålarna med besök bland annat i Skagenmuséet men får också på egen hand uppleva Skagen centrala delar. Vi avslutar med gemensam middag och underhållning

Dag 4

Hemresa Skagen-Stockholm

Vi stannar på hemvägen för lunch och bensträckare.

I PRISET INGÅR
• Bussresa, båtresa, skatter
• Reseledare och lokala guider
• Del i dubbelrum (Skagen Motel)
• 3 frukost, 1 förmiddagskaffe, 2 middagar
• Privat visning av Skagenmuséet och Anna Anchers hus
• Övrigt enligt program
TILLÄGG
• Enkelrum 1200 KR

Jag har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

Resan är relativt anpassad för dig som har svårt att gå men promenader förekommer.

Vi är ett sällskap inom en förening. Hur bokar vi?

Kontakta oss via kontaktformuläret så ordnar vi det.

Jag har en allergi.

Ange allergi redan vi bokningen men dock senast 10 dagar innan avresa.