Covid-19

Vi gör vad vi kan för att ingen ska behöva bli smittad på våra resor. Det vi ser som allra viktigast och vårt krav är att du är helt symptomfri vid avresa när det gäller smittsamma sjukdomar. Vi kommer inte att kontrollera detta och du känner det naturligtvis bäst själv. Känn efter för din egen och andras skull.

Vi följer noggrant utvecklingen. Självklart följer vi myndighetsbeslut och officiella direktiv och tar till andra åtgärder vid behov.

I samråd med bland annat branschorganisation har vi kommit fram till att vi i nuläget kan göra samtliga rader i bussen bokningsbara men att vi erbjuder dig som resenär att boka eget stolspar (premium). Vi har handsprit tillgängligt men ta gärna med egen. Om det känns bra för dig med munskydd så använd det.

Bokad eller boka buss med chaufför

I vår verksamhet planerar vi framåt. Om ni planerar att göra en bussresa nu eller längre fram lämnar vi gärna offert och bokar in. Bussbeställning går oftast att avboka kostnadsfritt fram till en vecka innan avresa. Vid resor med övernattning upp till sex nätter måste avbokning ske senast 14 dagar innan avresa.

Vi följer noggrant utvecklingen. Självklart följer vi myndighetsbeslut och officiella direktiv. Vi håller extra hygien i fordon, undviker fysisk kontakt och tar till andra åtgärder vid behov.

Om du bokat resa eller funderar på att boka

Om du bokat resa med oss rekommenderar vi att avvakta med avbokning. Vid avbokning före ett beslut om inställd resa kommer ev anmälningsavgift inte att återbetalas. Vi kan i vissa fall erbjuda ombokning till annat resdatum. Vi följer självklart myndighetsbeslut och officiella direktiv. I övrigt följer vi branschens rekommendationer som ges av SRF (Svenska Researrangörers förening). Vill du läsa våra detaljerade resevillkor finns dessa här: Allmänna villkor och Särskilda villkor

Om du själv blir sjuk

Det är av största vikt att du stannar hemma om du blir sjuk före avresa för att inte smitta andra på resan. Om du blir sjuk eller känner symptom under resans gång måste du meddela reseledare eller representant så snart som möjligt.

Vanliga avbokningsregler gäller. Kontrollera ditt reseskydd via egna försäkringar. När det gäller resor som EU-medborgare och reser i ett EU-land finns hjälp att få genom den allmänna sjukförsäkringen.