Pris

7 495 kr

Reslängd

5 dagar

Resdagar

2 september

Cityterminalen 08:45
Huddinge 09:15
Åter dag 5 ca kl 20:30

Upptäck Bohuslän 5 dagar

-med klippor, hav och salta vindar

Med drömmar om vyer, musik och mat från naturens skafferi varvat med historia som sträcker sig tusentals år bakåt i tiden upptäcker vi Bohuslän tillsammans. Vi gör dagsutflykter med buss och båt . Evert Taube blev en gång rekommenderad av sin livmedikus att kurera kropp och själ ute bland Bohusläns klippor och stränder. Här skrev han Maj på Malö och många andra visor. Vi guidas exklusivt av våra Bohusguider som med stor kunskap visar oss sitt Bohuslän.

Denna innehållsrika resa täcker större delen av Bohuslän från Tjörn i söder till Tanumshede och Grebbestad i norr. Valla kyrka på Tjörn är känd för att Margaretha Huitfeldt med familj ligger begravda här. Under 1600-talet förvärvade hon genom arv från sin mormoder Sundsby Säteri. Genom hennes stora affärssinne och förvaltning av egendomen blev ägorna och rikedomarna med tiden större och omfattade en stor del av Bohuslän. Med båt färdas vi till ön Åstol i den yttre skärgården där vi tar en promenad. Vi stannar till vid Nordiska Akvarellmuseet i Skärhamn och får lyssna till musik och berättelser från vår nationalskald Evert Taube. Vår resa fortsätter via Uddevalla och Orust. Färjor tar oss via Henån och Morlanda vidare via Malö-Flatö-Ängö till Handelsman Flink. På Skaftö får vi uppleva miljön där ”Saltön” i filmatisering av Viveka Lärns böcker spelades in. Vi tar oss över Gullmarsfjorden till Lysekil och fiskakvariet Havets Hus. I norra delen av Bohuslän besöker vi ett krukmakeri och hällristningarna i Vitlycke. Vi passerar de många fiskesamhällena utefter kustvägen via Grebbestad, Fjällbacka och Smögen och får en stund att flanera på den riksbekanta bryggan bland fiskebodarna. Västkustbuffé under festliga former hör naturligtvis till Bohuslän. Vi gör besök i Uddevalla och Gustavsberg som är Sveriges första badort. Gustavsberg inrättades först som internatskola för pojkar av Gustav III. På hemvägen tar vi en omväg över Kinnekulle med utsikt över de stora vidderna. 

Dag 1
Avresa från hemorten
Lunchstopp
Incheckning på hotellet och middag
Information om resans program

Dag 2
Frukost på hotellet
Södra Bohuslän och båtresa till Åstol

I PRISET INGÅR

  • Bussresa
  • Lokalguide/reseledare dag 2-5
  • 3 förmiddagskaffe
  • 5 luncher
  • 4 middagar
  • Del i dubbelrum inkl frukost
  • Utfärder, entréer enligt program

TILLVAL

  • Enkelrum
Var ska vi bo/sova?

Vi bor på Ljungskile Folkhögskola som har en egen konferens- och turistavdelning där vi bor.

Jag har rullator/rullstol och har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

Ja, vårt boende är väl anpassat för rörelsehindrade. Säg till vid bokning om du har några särkilda svårigheter. En del promenader förekommer på resan, t ex på ön Åstol. Där finns inga kommunkationer och det är en del backar.

Vad gör vi vid dåligt väder?

Programmet kan anpassas något efter väder men en del aktiviteter är utomhus så kläder för väder är bra.

Jag tycker resan verkar väldigt intressant. Hur bokar jag?

Om du reser med din förening anmäler du dig hos ditt reseombud. Resebevis skickas sedan efter anmälningsdatumet till din epostadress. Om du inte har epost skickas resebeviset till din hemadress. Anmälningsavgiften betalas tio dagar efter att du erhållit resebevis och är då din bekräftelse på att du vill följa med på resan.

Om du reser själv eller med kompis/partner etc bokar du enklast resan genom att klicka på länken ovan. Du får ditt resebevis mm till din epost samt betalar anmälningsvagift direkt med kort.

Varmt välkommen!

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 35 dagar före avresa återbetalas inbetalat belopp med undantag för en expeditionsavgift = anmälningsavgiften.

Avbokning 35–15 dagar innan debiteras med 50% av resans pris.

Avbokning 14 dagar eller senare debiteras med full avgift.

Fullständiga villkor hittar du här:

Villkor resa