Pris

4 550kr

Reslängd

3 dag

Resdagar

11 augusti

Stockholm 07:30
Åter dag 3 ca kl 19:30

Östergötland 3 dagar

-med industrihistoria, kloster och Heliga Birgitta

Östergötland är landskapet som gränsar till Södermanland i norr, Småland i söder och Västergötland med Vättern i väster. Har finns en rik industrihistoria som varit del av Sveriges grund till framgång genom tiderna. I Vadstena finns ett av Sveriges mest kända slott och kloster. I Motala hittar vi Sveriges länk till omvärlden som vi känner igen med orden Stockholm-Motala, i Berg hittar vi Sveriges längsta slusstrappa som en del av Göta kanal
Denna tredagars resa bjuder på ett innehållsrikt smakprov av Östergötland som landskap, natur och industrihistoria. Vi besöker gruvsamhällen som Bersbo, Gusum och Kolmården där man brutit och bearbetat allt från sten och marmor till mässing. Den bearbetade marmorn finns i bland annat Stockholm slott, operan i Paris och FN-byggnader i Geneve. I Gusum tillverkade man under lång tid blixtlås. Vi får se Linköpings centrala delar, följer vägen längs Göta Kanal och får uppleva renässansens miljöer från 1500-talet i Vadstena. Vi följer hur industrialismen växte sig stark i Norrköping och hur Östergötlands byggde sitt eget glasrike i Rejmyre.

I de östra delarna av Östergötland finns många intressanta besöksmål där vi får se allt från marmorhantering till gruvområden till mässingssmide. Vackra vyer och mycket kunskap kan vi räkna med.

Vi rör oss söderut mot Linköping. Vi får se domkyrkan och följer Göta kanal en bit på vår väg till Motala. Här får vi se den så kända Rundradiostationen som på 1930-talet blev känd som “Stockholm-Motala”. Vi får se Vadstena slott med sin renässenshistoria från 1500-talet. I Arbetets museum som är beläget i industrilandskapet centralt i Norrköping får vi följa det hårda arbetet inom textilindustrin innan vi avslutar resan med Östergötlands Glasrike i Rejmyre.

I PRISET INGÅR:

  • Bussresa
  • Reseledare Erik Sunnerstam
  • Del i dubbelrum inkl frukost
  • 1 fm-kaffe med smörgås
  • 3 luncher
  • 2 middagar
  • Visningar & besök enligt program
Var ska vi bo?

Vi bor centralt på Elite Grand hotell i Norrköping alldeles intill vattnet.

Jag har rullator/rullstol och har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

En del promenader förekommer i bruksområden och i Vadstena. Rullstol är kanske inte att rekommendera men rullator ska fungera på de flesta besöken.

Vad gör vi vid dåligt väder?

Den här resan är inte så väderkänslig. Ett paraply är alltid bra att ha med sig då en del besök är utomhus.

Jag tycker resan verkar intressant. Hur bokar jag?

Om du reser med din förening anmäler du dig hos ditt reseombud. Resebevis skickas sedan efter anmälningsdatumet till din epostadress. Om du inte har epost skickas resebeviset till din hemadress. Anmälningsavgiften betalas tio dagar efter att du erhållit resebevis och är då din bekräftelse på att du vill följa med på resan.

Om du reser själv eller med kompis/partner etc bokar du enklast resan genom att klicka på länken ovan. Du får ditt resebevis mm till din epost samt betalar anmälningsvagift direkt med kort.

Varmt välkommen!

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 35 dagar före avresa återbetalas inbetalat belopp med undantag för en expeditionsavgift = anmälningsavgiften.

Avbokning 35–15 dagar innan debiteras med 50% av resans pris.

Avbokning 14 dagar eller senare debiteras med full avgift.

Fullständiga villkor hittar du här:

 https://www.viatour.se/villkor-resa/