Pris

från 5 590 kr

Reslängd

4 dagar

Resdagar

4 maj 2020

Stockholm

Järfälla

07:40
Åter dag 4 ca kl 21:00

Jämtland 4 dagar

-med höga fjäll, Karoliner, Frösöblomster och Ragundadalen

I Jämtland inledde Armfeldts karoliner det tragiska fälttåget mot Trondheim för 300 år sedan. Storsjön reser sig med Östersund och Frösön i öster och leder oss in i den jämtländska fjällvärlden med allt från samekultur till friluftsliv. Åre är en av regionens mest expansiva områden som numera lever året om. I Jämtland hittar vi det lokala mathantverket som lett utvecklingen i hela landet med kända profiler som Elaine Asp och Lena Flaten. På Frösön hittar vi Sommarhagen där Petersson-Berger skrev musik och i Ragunda hittar vi den berömda Thailändska paviljongen.

På väg mot Jämtland passerar vi både Hälsingland och en bit av Härjedalen. Vi blir mottagna av familjen Eklöv på Hållandsgården där vår middagsbuffé står framdukad. Vår guide tar oss med förbi Åre till Duved och vidare mot de västra delarna där vi bland annat finner Karolinermonumentet. Vår reseledare för dagen berättar historien om den tragiska marschen mot Trondheim 1718-1719 som slutade med att endast 25 % av soldaterna överlevde. Vi besöker Sveriges största vattenfall, Tännforsen. I Storulvån får vi en smak av den Jämtländska fjällvärlden. Den som vill och orkar tar en promenad till Handölsforsen där vår lunch i det fria väntar. Vi gör ett besök vid Täljstensmuséet i Hanriis. På återvägen gör vi en rundtur i Åre och besöker den gamla kyrkan i Åre By. Vi stannar till vid Åre Glashytta och Åre Chokladfabrik. Vi gör besök hos Mus-Olle i Ytterån som för några år sedan blev utsett till Sveriges knasigaste museum. Mus-Olle var samlare av alla möjliga saker. Vi får se Wilhelm Pettersson-Berger sommarhage innan vi så småningom kommer in till de centrala delarna i Östersund. Här besöker vi Jamtli där vi får se mycket av Jämtlandsk historia och kultur. På återresan tar vi en liten omväg över de Döda Fallen och den märkliga Thailändska paviljongen i Ragunda.

Vi reser från Stockholm. På vår väg får vi förmiddagskaffe och lunch. Några bensträckare kan också behövas. Dag 2 ägnas till stor del åt de västra delarna av Jämtland och på kvällen kan någon kvällsaktivitet dyka upp. På vår väg mot Östersund besöker vi Mus-Olles museum och Frösön med sina vyer över Storsjön. Denna natt sover vi i Östersund innan vi sista dagen beger oss söderut via Döda fallen och Ragunda.

I PRISET INGÅR

  • Bussresa
  • Lokal reseledare dag 2
  • 1 förmiddagskaffe o smörgås
  • 4 luncher
  • 3 middager
  • 2 kvällsfika
  • Visningar och entréer enligt program

Tillägg för enkelrum

Var ska vi bo

Vi bor på Hållandsgården mellan Järpen och Undersåker de första två nätterna och sista natten på Clarion centralt i Östersund. Hållandsgården har en enklare hotellstandard med delvis nyrenoverade rum. Väl anpassat för rörelsehindrade då allt finns i ett plan. 

Jag har rullator/rullstol och har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

Ja, vårt boende är väl anpassat för rörelsehindrade. Säg till vid bokning om du har några särkilda svårigheter. En del promenader förekommer på resan men de flesta besök är anpassade för rörelsehinder.

Vad gör vi vid dåligt väder?

Fjällväder kan vara ombytligt så kläder efter väder är att rekommendera. Bra och sköna skor och kanske att en regnkappa kan vara bra. Framförallt dag 2 kommer vi att vara en del utomhus.

Jag tycker resan verkar intressant. Hur bokar jag?

Om du reser med din förening anmäler du dig hos ditt reseombud. Resebevis skickas sedan efter anmälningsdatumet till din epostadress. Om du inte har epost skickas resebeviset till din hemadress. Anmälningsavgiften betalas tio dagar efter att du erhållit resebevis och är då din bekräftelse på att du vill följa med på resan.

Om du reser själv eller med kompis/partner etc bokar du enklast resan genom att klicka på länken ovan. Du får ditt resebevis mm till din epost samt betalar anmälningsvagift direkt med kort.

Varmt välkommen!

Vad har ni för avbokningsregler?

Vid avbokning tidigare än 35 dagar före avresa återbetalas inbetalat belopp med undantag för en expeditionsavgift = anmälningsavgiften.

Avbokning 35–15 dagar innan debiteras med 50% av resans pris.

Avbokning 14 dagar eller senare debiteras med full avgift.

Fullständiga villkor hittar du här:

 https://www.viatour.se/villkor-resa/