Pris

975 kr

Reslängd

1 dag

Resdagar

10 augusti 2020

Huddinge 07:30
Cityterminalen 08:15
Åter ca kl 18:30

I Vallonernas fotspår

– Österbybruk, Dannemora och Leufsta Bruk

Upplev Vallonernas tid. Herrgårdar, parker och dagbrott vittnar om vallonbrukens storhetstid på 1700-talet. Under denna resa får vi uppleva allt, från de hårda arbetsvillkoren för arbetarna i Österby bruk till livet i överflöd hos brukspatronen på herrgården i Leufstabruk.

I Österbybruk tillverkades det världsberömda stångjärnet från Danneomra gruva. Vi färdas genom historisk bygd genom gruvsamhället Dannemors och genom Sveriges största sammanhängande ekskog. Vår gudie berättar om det hårda livet och visar oss världens enda fungerande vallonsmedja i Österbybruk.

Vi färdas sedan ett par mil till Leuftsabruk där vi serveras lunch och för se hur familjen de Geer verkade under 13 generationer där rikedomarna under flödade. Vi får visning av herrgården som fortfarande utstrålar ett familjärt välkomnande. Brukssamhället är i högsta grad fortfarande levande med många bofasta och med ett rikt kulturutbud i form av musik och dramatik.

V reser ganska tidigt från hemorten och välkomnas av förmiddagskaffe vid vår ankomst till Österbybruk. Vår reseledare berättar på vägen om vår dag. Våra guider tar över och berättar om brukssamhällena. Efter lunch gör vi en kortare bussrundtur inom bruksområdet innan vi kliver in i den ståliga herrgården i Lövstabruk. Efter visning och kanske en musikalisk stund får vi en stunds egen tid innan vi reser åter mot hemorten.

I PRISET INGÅR
• Bussresa
• Reseledare
• Förmiddagskaffe
• Lunch
• Övrigt enligt program

Jag har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

På den här resan förekommer en del promenader, framförallt inom Lövstabruks-området. Trappor utan hiss är vanligt i gamla slott och herrgårdar, så även här. I övrigt är de flesta förflyttningar på plan mark.

Vi är ett sällskap inom en förening. Hur bokar vi?

Kontakta oss-via vårt formulär eller slå oss en signal på 08-739 32 00 så ordnar vi det.

Jag har en allergi

Meddela oss så snart som möjligt om du har någon allergi eller specialkost vi behöver ta hänsyn till. Vi gör vad vi kan för att ordna detta.