Pris

725 kr

Reslängd

1 dag

Resdagar

14 juni

Stockholm 07:50
Åter ca kl 18:30

Fallens Dag i Älvkarleby

-med marknad show och vandringar

Söndagen före midsommar öppnas dammluckorna då hundratals kubikmeter vatten per sekund flödar fritt i älvfårorna. Laxön ligger mitt i Älvkarleby-fallen och här hade ingenjörstrupperna under mer än 100 år sitt sommarläger när de övade broslagning över forsande vatten. De flesta byggdes redan i slutet av 1800-talet av militären men är idag renoverade med nytt liv och andra verksamheter. 

Efter vårt förmiddagskaffereser vi mot Älvkarleby och Älvkarleö där det är marknad, liv och rörelse. Efter lunch tar vi den korta promenaden för att se när dammluckorna öppnas och vattnet forsar fram. Vi besöker hantverksbodarna och inte minst Johan Thinbergs Ateljé där akvarellerna står uppradade. I laxtrappan får vi se laxarna hoppa i forsarna.

Vi reser från Stockholm strax före kl 08:00 på morgonen. Ungefär halvvägs stannar vi för förmiddagskaffe. I Älvkarleby kliver vi av vår buss och tar en ca 1 km lång promenad till Laxön och området kring Älvkarlefallen. Vi bestämmer en tid då vi ses åter vid bussen innan vi reser hemåt.

I PRISET INGÅR
• Bussresa
• Förmiddagskaffe
• Buffélunch
• Besök och visningar enligt program.

Jag har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

Den här resan är inte så bra om du inte kan gå ca en kilometer. Vi kommer inte hela vägen fram eftersom det brukar vara många bilar och mycket folk.

Jag tycker resan verkar intressant. Hur bokar jag?

Enklast bokar du genom att klicka på knappen ovan. Bokning och betalning med kort gör du på en gång på internet. Det går även att boka genom att skicka ett mail till oss med minst mobiltelefonnummer, namn och epostadress samt förstås vilken resa du vill boka.

Vad har ni för avbokningsregler?

Denna resa är en dagsresa. Den kan avbbokas kostnadsfritt fram till 14 dagar före avresa.