Pris

1 125 kr

Reslängd

1 dag

Resdagar

7 december

Stockholm 08:00
Åter ca kl 18:30

Axmar Julmarknad

-med julbord på Axmar Brygga Havskrog

Välkommen till Axmar Bruk och hytta som bjuder in till traditionell julmarknad. Marknaden är inomhus och här hittar vi allehanda närproducerad mat och hantverk. Axmar Brygga Havskrog är känd för sin goda mat och välkommnande atmosfär. Här dukas vårt julbord upp och vi tar god tid på oss att njuta av läckerheterna.

Vi reser norrut genom Uppland och Gästrikland. Vi stannar för förmiddagskaffe och smörgås på vägen för att komma in i julstäm¬ning. Vi reser genom Vallonbruks¬området till Axmar Bruk och hytta. Här möts Bergslagen och havet i Gästriklands enda kulturreservat. Axmar Bruk har en lång och spän¬nande historia som spänner över ungefär 250 år från 1671 till 1927. Sedan 2008 drivs verksamheten av Föreningen Hyttan som har till uppgift att bevara och bevaka frå¬gor som rör hela bygden. Här finns konstgallerier, kaféer, museum och en rad aktiviteter framförallt sommartid med bland annat mu¬sik och marknader. En liten bit från hyttan och julmarknaden möts vi av årets julbord. Vi reser sedan åter mot hemorten väl förberedda för julens ankomst.

Vi reser från Stockholm runt 08:00 och är åter hemma igen ca kl 18:30. Har du en föreningen eller en egen grupp som vill ha en egen avgång eller dela resa med en annan grupp så kontakta oss för egen resplan och avreseplats.

I PRISET INGÅR
• Bussresa
• Reseledare
• Förmiddagskaffe och smörgås
• Julbord inkl glögg och kaffe, exkl
dryck
• Övrigt enligt program

Är det mycket att gå?

Julmarknaden är ganska liten så det är inga långa promenader. Vill man proemenera från marknaden till Axmar Brygga Havskrog är det ca 750 meter att gå.

Vad ingår i julbordet?

I julbordet ingår allt från glögg, sill och varma rätter till ett dessertbord. Kaffe ingår men inte dryck.

Är det reseledare med?

Nej, denna resa är utan reseledare.

Jag har en förening som är intresserad. Kan ni hämta oss då?

Kontakta oss för er egen resplan om ni är en förening och vill boka hela resan eller dela med en annan förening (Del i Resa). Om ni är en grupp på mer än tio betalande kan vi normalt hämta er på en annan plats.