Pris

925 kr

Reslängd

1 dag/dagar

Resdag

30 nov 2019
Cityterminalen 12:45
Åter ca kl 18:30
Cityterminalen 15:15
Åter ca kl 20:30

Årets julkonsert

-med solisterna Linnéa Sallay – mezzo, Rita Saxmark – sopran, Erik Sunnerstam – flöjt och Laurentii Motettkör under ledning av Ewa-Lena Kansbod

Årets julkonsert, en efterlängtad tradition, firas i år med härlig gemenskap, god mat och stämningsfull musik. Fär­den går i år norr om Stockholm till Sollentuna kyrka.

Vårt traditionella julbord avnjuts 2019 i den mångfacetterade och grönskande oasen i Infracitys unika restaurang. Om­rådet började bebyggas på 1970-talet av finansmannen Göran Lars Gullstedt och fick namnet GLG-Center. I början av 1990-talet byggdes landmärket som blev hotell och drivs idag av hotellkedjan Scandic. Göran Lars byggde sig en egen våning högst upp som sedan blev bröl­lopssviten.

Sollentuna Kyrka byggdes i slutet av 1100-talet och är Sollentunas äldsta kyr­ka. Den senaste större restaureringen gjordes på 1930-talet. Här har Laurentii Motettkör sin hemvist och har under årens lopp framfört många stora verk med både solister och orkestrar. Namnet Laurentii kommer från en stor figur i al­tarskåpet från 1475, Sankt Laurentius. Kö­ren leds idag av Ewa-Lena Kansbod som bland annat arbetat i Högalids försam­ling med musikverksamheten. Laurentii Motettkör skänker tillsammans med våra sångstjärnor Linnéa Sallay, Rita Saxmark och flöjtisten Erik Sunnerstam julefrid i de mest älskade julsångerna. Våra solister är alla yrkesverksamma musiker, populä­ra reseledare och guider som genomfört framförallt musikresor både i Sverige och utomlands.

Vi har två sittningar och konserter denna dag. Vi börjar med bussresa till Infra City där vårt traditionella julbord står uppdukat. Vi reser sedan vidare till Sollentuna Kyrka där vår konsert framförs. Efter konserten reser vi åter mot Stockholm. OBS! Andra orter och avgångstider kan förekomma och meddelas senare.

Första konserten:

FRÅN: Stockholm Cityterminalen

KL: 12:45

Åter ca kl 18:30

Andra konserten:

FRÅN: Stockholm Cityterminalen

KL: 15:15

Åter ca kl: 20:30

I PRISET INGÅR
• Bussresa
• Bussvärd/-värdinna
• Traditionellt julbord inkl kaffe men exkl dryck
• Entré till Årets julkonsert med Linnéa Sallay, Rita Saxmark, Erik Sunnerstam och Laurentii Motettkör under ledning av Eva-Lena Kansbod

Hur bokar jag?

Boka enklast genom att klicka på bokningsknapparna ovan. Du betalar med kontokort och erhåller ett resebevis via epost så är allt klart.

Om du reser med din förening bokar du och betalar direkt till din förening. Du får inget resebevis från oss.

Kan jag köpa biljett enbart till konserten eller julbord och konsert men med egen transport?

Ja, det går bra. Kontakta oss via kontaktformuläret via länken här så ordnar vi det. Du får ett resebevis och faktura via epost från oss.

Kan jag reservera plats så jag får resa med min kompis?

Nej, på denna resa kan vi tyvärr inte reservera platser varken i bussen eller på konserten. Om du reser med en förening håller vi ihop föreningen i en alt. flera busser om ni är många. En buss kan även delas av flera föreningar och/eller personbokningar. Julbordets sittplacering blir föreningsvis i första hand.

Vad har ni för avbokningsregler?

Våra allmänna resevillkor hittar du här. Denna resa innehåller ett evenemang så vid senare avbokning än 60 dagar måste vi ta en avgift på 400 kr. Senare avbokning än 14 dagar återbetalas ej.

Jag har svårt att gå. Kan jag följa med på resan?

Ja, det ska inte vara några problem. De trappor som finns är framförallt i- och ur bussen. Det är en liten bit att gå från parkeringen in i kyrkan men i övrigt är det handikappanpassat. Julbordet serveras i gatuplanet.